Kies uw taal

Bel ons +31625593277

Welkom. Wij werken voor U
Met onze klanten bouwen wij de visie voor de toekomst
Op weg naar het werk met onze auto's
Werken in de techniek en in de constructie
Werk met vakmensen, dat is onze kracht
Werk met vakmensen,pijp lassers
Vakmensen,Tekeningen lezen
Wij leveren ook ervaren krachten in de scheepsbouw

Neem geen risico’s met ZZP’ers

Op 1 mei is de overgangsperiode van één jaar voor de nieuwe ZZP-wet ingegaan. Het wordt allemaal niet eenvoudiger, ZZP’ers en opdrachtgevers dienen aan allerlei nieuwe regels te voldoen.

Ter vervanging van de VAR dient bij de nieuwe wet een modelcontract te worden gemaakt die vooraf goedgekeurd dient te worden door de belastingdienst. Hierdoor is de ZZP’er in veel gevallen niet direct inzetbaar en moet maar worden afgewacht of het modelcontract aan de regels voldoet. De ZZP’er moet per opdrachtgever een dergelijke modelovereenkomst laten goedkeuren. Indien de regels uit het contract naar de mening van de fiscus niet zijn gevolgd en er mogelijk toch sprake is van een verkapt dienstverband, dan kunnen de kosten voor de opdrachtgever snel oplopen.

In dat geval wordt de ZZP’er namelijk met terugwerkende kracht behandeld als werknemer. De opdrachtgever draait op dat moment op voor premies die ze voor personeel in loondienst ook moeten afdragen, zoals loonbelasting, werknemersverzekeringen (ww, wao) en een premie voor volksverzekering.

Kees Sanderse van Estercom over de nieuwe ZZP-wet: Het is daarom veel verstandiger om een tijdelijke kracht via een uitzendbureau te laten werken. In dat geval weet u precies wat u betaalt. In veel gevallen is het goedkoper en u heeft geen administratie. Estercom kan elke technische vacature binnen 5 dagen invullen. Of u nu een lasser, een betonwerker, een spuiter of een CNC-bankwerker zoekt, bij Estercom bent u aan het juiste adres.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Free business joomla templates